המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האפונה היטב תחת ברז מים (אין צורך בהשרייה לפני הבישול).
מכניסים לסיר את הבצל, הגזר והכרפס, ומטגנים מעט לפתיחת טעמים. מוסיפים את האפונה הצהובה ומערבבים יחד.
מוסיפים כליטר מים רותחים ואבקת אפייה (המסייעת לריכוך האפונה), מביאים לרתיחה, מערבבים מדי פעם, ומוציאים את הקצף שנוצר.
מוסיפים מים במידת הצורך, מנמיכים את האש, ומוסיפים תבלינים (למעט המלח).
מבשלים על אש נמוכה בערך 30-40 דקות, עד שהאפונה מתרככת, ומערבבים מדי פעם. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הירק והמלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0