המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את החמאה בסיר (ניתן להמיר גם לשמן זית. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את החרדל והטימין, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, כדי לתת לבצלים להתחמם כהוגן ולשחרר מיצים.
מסירים את המכסה, כדי שהנוזלים שהבצלים שיחררו יתאדו, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהבצלים כהים ומקורמלים. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהבצלים לא נדבקים לתחתית הסיר. זמן הקרמול משתנה בהתאם לגודל הסיר והחומר שממנו הוא עשוי, אופי הבצלים וחום האש. השתמשו בעיניים ובאף, כדי לדעת מתי הגעתם אל הארץ המובטחת של הבצל המקורמל.
כשהבצלים חומים, מקורמלים, ותופסים פחות מ-10% מהנפח ההתחלתי שלהם, מוסיפים את המים, גזר, סלרי, שום, פטריית שיטאקה, עלה דפנה, פלפל ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 30 דקות, עד שהגזר מרוכך.
מוסיפים את היין הלבן והסויה ומבשלים 10 דקות נוספות.
לפני ההגשה דגים החוצה את הגזר, סלרי, פטרייה ועלה דפנה (לא באמת חייבים לדוג החוצה את הירקות, הם טעימים, אבל זה לא חלק ממרק בצל קלאסי, את עלה הדפנה בכל מקרה אי אפשר לאכול). מגישים עם טוסטים או קרוטונים וגבינה מגוררת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0