מניחים את החמאה בסיר (ניתן להמיר גם לשמן זית. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
שלב 2
20 דקות
מוסיפים את החרדל והטימין, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, כדי לתת לבצלים להתחמם כהוגן ולשחרר מיצים.
שלב 3
0 דקות
מסירים את המכסה, כדי שהנוזלים שהבצלים שיחררו יתאדו, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהבצלים כהים ומקורמלים. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהבצלים לא נדבקים לתחתית הסיר. זמן הקרמול משתנה בהתאם לגודל הסיר והחומר שממנו הוא עשוי, אופי הבצלים וחום האש. השתמשו בעיניים ובאף, כדי לדעת מתי הגעתם אל הארץ המובטחת של הבצל המקורמל.
שלב 4
30 דקות
כשהבצלים חומים, מקורמלים, ותופסים פחות מ-10% מהנפח ההתחלתי שלהם, מוסיפים את המים, גזר, סלרי, שום, פטריית שיטאקה, עלה דפנה, פלפל ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 30 דקות, עד שהגזר מרוכך.
שלב 5
10 דקות
מוסיפים את היין הלבן והסויה ומבשלים 10 דקות נוספות.
שלב 6
0 דקות
לפני ההגשה דגים החוצה את הגזר, סלרי, פטרייה ועלה דפנה (לא באמת חייבים לדוג החוצה את הירקות, הם טעימים, אבל זה לא חלק ממרק בצל קלאסי, את עלה הדפנה בכל מקרה אי אפשר לאכול). מגישים עם טוסטים או קרוטונים וגבינה מגוררת.
שלב 1
מתוך
6
מניחים את החמאה בסיר (ניתן להמיר גם לשמן זית. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
שלב 2
מתוך
6
מוסיפים את החרדל והטימין, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, כדי לתת לבצלים להתחמם כהוגן ולשחרר מיצים.
שלב 3
מתוך
6
מסירים את המכסה, כדי שהנוזלים שהבצלים שיחררו יתאדו, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהבצלים כהים ומקורמלים. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהבצלים לא נדבקים לתחתית הסיר. זמן הקרמול משתנה בהתאם לגודל הסיר והחומר שממנו הוא עשוי, אופי הבצלים וחום האש. השתמשו בעיניים ובאף, כדי לדעת מתי הגעתם אל הארץ המובטחת של הבצל המקורמל.
שלב 4
מתוך
6
כשהבצלים חומים, מקורמלים, ותופסים פחות מ-10% מהנפח ההתחלתי שלהם, מוסיפים את המים, גזר, סלרי, שום, פטריית שיטאקה, עלה דפנה, פלפל ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 30 דקות, עד שהגזר מרוכך.
שלב 5
מתוך
6
מוסיפים את היין הלבן והסויה ומבשלים 10 דקות נוספות.
שלב 6
מתוך
6
לפני ההגשה דגים החוצה את הגזר, סלרי, פטרייה ועלה דפנה (לא באמת חייבים לדוג החוצה את הירקות, הם טעימים, אבל זה לא חלק ממרק בצל קלאסי, את עלה הדפנה בכל מקרה אי אפשר לאכול). מגישים עם טוסטים או קרוטונים וגבינה מגוררת.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0