אפשר להשתמש בחומוס טרי או משומר (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) אם משתמשים בגרגירי חומוס טריים, יש להשרות במים למשך הלילה ובבוקר לסנן ולשטוף. להעביר את הגרגירים לסיר, לכסות במים, לבשל כ-60 דקות ולסנן.
שלב 2
0 דקות
מאדים את הבצל והשום בשמן הזית, עד שמתרכך. מוסיפים את הדלעת, מערבבים היטב כשתי דקות ומוסיפים ליטר וחצי מים. מבשלים עד שמתרכך, כ-30 דקות.
שלב 3
0 דקות
מרסקים בבלנדר יד בתוך הסיר, עד לקבלת מרקם חלק.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את גרגרי החומוס ואת כל התבלינים (אבקת מרק, אגוז מוסקט, כורכום, מקל קינמון, מלח ופלפל), ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד לאיחוד כל הטעמים.
שלב 5
0 דקות
ניתן להגיש בתוספת 2 כפות חלב קוקוס, כוסברה קצוצה, בצל ירוק או נבטי חמניות, אבל גם ללא התוספות זה מרק עשיר בטעמים ומשביע.
שלב 1
מתוך
5
אפשר להשתמש בחומוס טרי או משומר (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) אם משתמשים בגרגירי חומוס טריים, יש להשרות במים למשך הלילה ובבוקר לסנן ולשטוף. להעביר את הגרגירים לסיר, לכסות במים, לבשל כ-60 דקות ולסנן.
שלב 2
מתוך
5
מאדים את הבצל והשום בשמן הזית, עד שמתרכך. מוסיפים את הדלעת, מערבבים היטב כשתי דקות ומוסיפים ליטר וחצי מים. מבשלים עד שמתרכך, כ-30 דקות.
שלב 3
מתוך
5
מרסקים בבלנדר יד בתוך הסיר, עד לקבלת מרקם חלק.
שלב 4
מתוך
5
מוסיפים את גרגרי החומוס ואת כל התבלינים (אבקת מרק, אגוז מוסקט, כורכום, מקל קינמון, מלח ופלפל), ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד לאיחוד כל הטעמים.
שלב 5
מתוך
5
ניתן להגיש בתוספת 2 כפות חלב קוקוס, כוסברה קצוצה, בצל ירוק או נבטי חמניות, אבל גם ללא התוספות זה מרק עשיר בטעמים ומשביע.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0