המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת ציר מרק עוף: לחמם את המים לדרגת פושרים, ולהוסיף את הכנפיים. אין להביא את המים לרתיחה. יש לנקות את הקצף כמה פעמים, עד לקבלת ציר נקי.
להוסיף את הירקות קלופים, כאשר את שני הגזרים יש לחצות לחצי באמצע, את הקישוא יש לחצות לחצי לאורך ואת הבצל יש לחצות בקו הרדיוס. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ולבשל על אש בינונית עד שהמרק מוכן לפי הטעם.
אפשר לאכל את המרק הנ"ל עם כל הירקות והעוף כמרק עוף לכל דבר.
בזמן שהמרק מתבשל, יש זמן להכין את כופתאות הוון טון: לערבב את הקמח, הביצים, המים והמלח. מומלץ להתחיל את הערבוב עם כף.
כשהבצק מוצק, יש לשים אותו במקרר לנוח מעט עד שהמילוי יהיה מוכן.
הכנת המילוי: לערבב חזה הודו טחון עם 3 בצלים קצוצים דק עם כל שאר המרכיבים.
הכנת הכופתאות: יש לרדד את הבצק לעובי של מילימטר, ולחתוך אותו לקוביות של 5 על 5 ולמלא את הקוביות במילוי.
יש לסגור את הכופתאות ע"י הצמדת פינות מנוגדות לצורת מעין קופסת הפתעה.
יש להכניס את הכופתאות למים רותחים, עד שהם צפים.
הרכבת מרק הוון טון: יש לחמם את המרק ללא כל המוצקים, ולהוסיף את רוטב סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.
לקצוץ גזר לגפרורים ופטריות לפרוסות ולהוסיפם לציר כשהוא רותח.
לאחר 3 דק', יש להוסיף את הכופתאות למרק, ולהגיש לאחר 3 דק'. מומלץ להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ בהגשה ולאמיצים גם פלפל ירוק חריף קצוץ דק. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0