המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את מרק הירקות: בסיר גדול, מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש וסלרי קצוץ ומטגנים כדקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר והדלעת ומקפיצים קלות. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
יוצקים מים רותחים, מתבלים בכפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים.
מכינים את כדורי הבשר: בקערה, מערבבים את הבשר הטחון עם בצל מגורד, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצרים קציצות קטנות ודחוסות.
מוסיפים את כדורי הבשר למרק ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים יחד כ-10 דקות נוספות, או עד שהפתיתים רכים. ניתן להוסיף למרק כל ירק שאוהבים, כמו קישואים, אפונה, שעועית ירוקה וכד'.
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0