המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הירקות: מכל ירק ברשימה יש להוסיף שלושה, כך שירק אחד חותכים לקוביות ושניים משאירים בשלמותם (למשל 3 גזרים - חותכים אחד לקוביות ושניים משאירים בשלמותם וכיוצ"ב לגבי שאר הירקות).
מטגנים את הבצל והשום בשמן עד להשחמה קלה.
מוסיפים את כל המצרכים , חוץ מקמח תפוחי האדמה והכוסברה, ומערבבים. ויוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.
כשהגזר (השלם) מבושל מוציאים את הירקות השלמים ומועכים עם קצת נוזלי המרק, (אפשר במקל בלנדר), מחזירים לסיר, מערבבים, טועמים, משפרים תיבול אם צריך ועוד מים אם סמיך מדי.
אם המרק נוזלי מדי, מערבבים בקערה קטנה קמח תפו"א עם מים קרים ומוסיפים לסיר כף אחרי כף, תוך בחישה, עד לקבלת מידת הסמיכות הרצויה.
מכבים את האש. מוסיפים למרק כמה עלי כוסברה טריים וקצוצים.
טועמים ומשפרים טעמים.בתיאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0