מחממים בסיר את החמאה עם כף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.
שלב 3
20 דקות
מוסיפים את הכרובית, מרק העוף ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת, בערך כ-20 דקות.
שלב 4
0 דקות
טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח - עם בלנדר מוט) עד שהוא חלק לגמרי.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים במעט חלב.
שלב 6
1 דקות
מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). למפנקים: אפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
מחממים בסיר את החמאה עם כף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.
שלב 2
מתוך
6
מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.
שלב 3
מתוך
6
מוסיפים את הכרובית, מרק העוף ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת, בערך כ-20 דקות.
שלב 4
מתוך
6
טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח - עם בלנדר מוט) עד שהוא חלק לגמרי.
שלב 5
מתוך
6
מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים במעט חלב.
שלב 6
מתוך
6
מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). למפנקים: אפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0