המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מלהיטים סיר גדול, יוצקים לתוכו רבע כוס שמן ומזהיבים את הבצל, השום, השורשים והגזר.
מוסיפים את העדשים והאורז המלא ומבשלים אגב ערבוב כדקה, עד שהעדשים והאורז מבריקים.
יוצקים פנימה את המים הרותחים, מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-60 דקות, עד שהאורז והעדשים עשויים לגמרי.
לפני תום הבישול, כ- 5 דקות, מזהיבים את האטריות בשתי כפות שמן בסיר קטן.
חלק מהאטריות ישחימו, חלק לא ישנו צבע. זהירות לא לשרוף.
מוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, התבלינים, מלח ופלפל. מבשלים עוד כ-5 דקות (עד שהאטריות עשויות אבל גבעולי הסלרי עדיין מעט פריכים) ומגישים חם.
אם אין אטריות דקות מקמח מלא, אפשר להחליף בספגטי דקים מקמח מלא, שבורים לפיסות קטנות. ואם אין בכלל, גם אטריות מקמח רגיל תעבודנה.
יחד עם לחם כפרי וגבינת עיזים מדובר לא רק בארוחה שלמה, אלא בארוחה כבדה.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
מעולה. כבר הכנתי כמה פעמים. מזין, משביע, עשיר. כייף.
הצג מתכונים נוספים
הערות 1