המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את גרגירי החומוס למשך לילה במים.
למחרת, מסננים, ומניחים את הגרגרים על מגבת מטבח ומועכים בעזרת בקבוק, או בעזרת תחתית של סיר כבד. אין צורך למעוך לגמרי, רק לפצוע את הקליפה. מניחים את הגרגרים המעוכים בסיר גדול וממלאים במים. משפשפים את הגרגרים בידיים. הקליפות הדקות שלהם תיפרדנה מהם ותוצפנה על פני המים. נפטרים מהקליפות. חוזרים על תהליך השפשוף כמה פעמים, עד שכבר אין קליפות (ואם נשארות כמה, לא נורא).
מחממים את השמן בתחתית סיר מרק ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שכבר אין צבע ורוד או אדום בבשר.
מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-60 דקות, עד שגרגרי החומוס רכים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0