המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות: את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים וכשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח, לשם הפסקת הבישול. אחר כך, מוציאים את הביצים ומניחים על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כשלוש דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה בהירה.
פורסים דק את גבעולי המנגולד. את החלק הלבן מטגנים עם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מאדים. מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר, ומוסיפים מחצית מכמות העיסה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק.
מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון. מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת העיסה וציר הירקות ומבשלים כ-10, דקות עד לקבלת מרקם קרמי.
בקערת מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק, בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0