המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן ההכנה
חותכים ומסירים את קצוות גבעולי הסלרי. שומרים את העלים להמשך. חותכים את הגבעולים לפרוסות די עבות. שוטפים היטב.
ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל ופרוסות הסלרי לאט מבלי להשחימם, מעל אש נמוכה, בסיר מכוסה (כ-45 דקות). מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את המרק ומתבלים בגרגרי סלרי, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
קוצצים את עלי הסלרי שנשמרו, ומוסיפים למרק מבשלים עוד חמש דקות.
מרסקים את המרק במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל רסק חלק.
מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. מוסיפים שמנת מתוקה. מחממים ומתבלים שוב, אם צריך. (אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף 2 כוסות נוספות של מרק בסיום הבישול)
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0