המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המרק: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
מסדרים את העגבניות בתבנית כשצידן החתוך כלפי מעלה. מניחים בצלים ושום, מפזרים טימין וסוכר באופן שווה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומזלפים שמן זית. אופים 45 דקות, עד שהעגבניות והבצלים זהובים.
מוציאים את שיני השום מהקליפה ומעבירים יחד עם כל תכולת התבנית והנוזלים לסיר.
מוסיפים שיבולת שועל ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עשר דקות.
מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הקרוטונים ומגישים: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים קוביות גבינת חלומי ומקפיצים, עד שהגבינה זהובה מכל הצדדים.
מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל קרוטוני חלומי ועירית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0