המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את העוף והעצמות בסיר עד רתיחה. מוציאים את התכולה ושופכים את המים.
מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש. כעבור 30 דקות מוסיפים את יתר המרכיבים, אחרי שקצצנו אותם.
ממשיכים לבשל כ-45 דקות.
מסננים את המרק וממשיכים לצמצם את הנוזלים על אש נמוכה למשך 30 דקות נוספת. מספר דקות לפני הוספת הקרפעלך מוסיפים למרק את הלוקשיין (אטריות ביצים).
להכנת הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר לנוח למשך 120 דקות.
למילוי: ממיסים את שומן הפרגית על מחבת. מוסיפים את הפרגיות, הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול. מקררים למשך 60 דקות ומקצצים גס בעזרת סכין קצבים.
את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות בלחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ושמן.
מוסיפים את הקרעפלך המוכנים למרק עוף חם עם לוקשן (אטריות ביצים) מבושל ומבשלים לעוד מספר דקות. לפתיחת הארוחה יוצקים לקערת מרק מעט מהמרק הצח, מעט אטריות ומעט קרפעלך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0