מכינים את ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומייבשים.
שלב 2
10 דקות
מטגנים כ-10 דקות את העלים במחבת עם מעט שמן, עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.
שלב 3
0 דקות
בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן עד להזהבה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את הבשר החתוך, מחית עלי הסלק, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר, ומביאים את התבשיל לרתיחה.
שלב 5
60 דקות
מנמיכים את האש ומבשלים כ-60 דקות.
שלב 6
120 דקות
מוסיפים סוכר, תפוחי אדמה ושום כתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 120 דקות. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. בסמוך להגשה, טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
מכינים את ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומייבשים.
שלב 2
מתוך
6
מטגנים כ-10 דקות את העלים במחבת עם מעט שמן, עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.
שלב 3
מתוך
6
בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן עד להזהבה.
שלב 4
מתוך
6
מוסיפים את הבשר החתוך, מחית עלי הסלק, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר, ומביאים את התבשיל לרתיחה.
שלב 5
מתוך
6
מנמיכים את האש ומבשלים כ-60 דקות.
שלב 6
מתוך
6
מוסיפים סוכר, תפוחי אדמה ושום כתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 120 דקות. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. בסמוך להגשה, טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0