המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקובה: מניחים את הסולת בקערה. מוסיפים קורט מלח ומים קרים ולשים עד קבלת בצק רך.
משהים את הבצק למשך כמה דקות עד שהנוזלים ייספגו.
מערבבים את הבשר הטחון עם הפלפל השחור, המלח, השום הכתוש, הנענע והפטרוזיליה ומטגנים במחבת ללא שמן.
נוטלים ביד חופן בצק (בגודל של אגוז מלך), משטחים אותו על כף היד ומניחים במרכזו כפית מתערובת הבשר.
סוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים ומגלגלים את הקובה לכדור.
הכנת המרק: מטגנים את הבמיה במשך כמה דקות. מוציאים.
מטגנים באותו שמן את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור.
מוסיפים את המים, מיץ הלימון, אבקת מרק העוף והשום ומביאים לרתיחה. *ניתן להמיר את מיץ הלימון בכפית מלח לימון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מוסיפים את הקובה בעדינות זו אחר זו ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0