המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים בשר טחון.
כשהבשר מתבשל כמעט עד הסוף, מוסיפים פטרוזיליה וסלרי (רק עלים) קצוצים, לפי הטעם.
מתבלים במלח, פלפל, ומעט כורכום ופלפל אנגלי, כיוון שהם תבלינים חזקים.
מכבים את האש ומניחים בצד לקירור.
להכנת המרק, ממלאים סיר בשני שליש מים.
מוסיפים תפוחי אדמה, סלק, דלעת ושאר המרכיבים למרק.
כשהמרק רותח אני מתפנה להכין את הקובה וזורקת אותן למרק בעדינות.
הכנת הקובה: בקערה אני שופכת חצי קילו סולת.
על הסולת אני מזליפה 3 כפות שמן, מלח, פלפל ופלפל אנגלי.
מוסיפה מים פושרים (בערך שני שליש כוס), עד שנהיית עיסה רכה, מחכה שתי דקות שהנוזלים יספגו ולשה שוב.
במקרה הצורך, מוסיפה עוד מים או עוד סולת, העיסה צריכה להיות רכה אך אפשרית לעבודה.
בידיים לחות אני בוצעת מהעיסה, עיגול בגודל כדור פינג פונג, משטחת אותו על כף היד לפיתה קטנה, ומניחה כפית מהמלית במרכזה, אחר כך עוטפת את המלית בקצוות הפיתה ומגלגלת חזרה לכדור, את הכדור מניחים בעדינות בתוך המרק וכך הלאה.
המרק מתבשל בערך שעה וחצי והוא מוכן!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0