המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון, מפרקים אותו היטב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.
משרים גרישה במים במשך 40 דק' לפחות. מוסיפים סולת, מלח, פלפל ושמן ולשים באמצעות הידיים במשך 5 דק עד שמתקבל בצק רך. מכסים במגבת ומשאירים לנוח לרבע שעה .
משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, משטחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. אחרי זה מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה.
עוטפים סלק בנייר כסף ואופים בתנור בחום 200 מעלות כ-60 דקות, תלוי בגודל הירק. פותחים את נייר הכסף ובודקים מוכנות בעזרת מזלג או סכין.
חותכים מקלות סלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך 7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעל, מביאים לרתיחה.
מנמיכים אש ומבשלים 30 דקות. מוסיפים לסיר צרור קטן של עלי סלרי. אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה חוזרת.
מוסיפים קובה, מניחים אותם אחד-אחד ונותנים לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות. חמש דק לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול. מגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0