מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מתבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.
שלב 2
0 דקות
מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.
שלב 3
0 דקות
יוצרים מהבצק כדורים קטנים (גודל של מישמש) ומכסים במגבת לחה.
שלב 4
0 דקות
לוקחים כדור בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים היטב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור, כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.
שלב 5
0 דקות
מכינים את המרק: בסיר גדול מאוד משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.
שלב 6
0 דקות
מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים לסיר גדול.
שלב 7
0 דקות
כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.
שלב 8
0 דקות
מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.
שלב 9
45 דקות
מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות.
שלב 1
מתוך
9
מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מתבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.
שלב 2
מתוך
9
מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.
שלב 3
מתוך
9
יוצרים מהבצק כדורים קטנים (גודל של מישמש) ומכסים במגבת לחה.
שלב 4
מתוך
9
לוקחים כדור בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים היטב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור, כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.
שלב 5
מתוך
9
מכינים את המרק: בסיר גדול מאוד משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.
שלב 6
מתוך
9
מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים לסיר גדול.
שלב 7
מתוך
9
כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.
שלב 8
מתוך
9
מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.
שלב 9
מתוך
9
מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות.
הערות 0