המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל בסיר גדול ב-2 כפות מהשמן עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את הגזר ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים.
מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הציר (אפשר להמיר את הציר במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומביאים לרתיחה.
קושרים את עלה הדפנה, התימין, הפטרוזיליה והסלרי לצרור ומניחים בסיר מעל המרכיבים.
מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.
מוסיפים לסיר את הכרוב, מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עוד 20 - 30 דקות.
מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
במחבת קטנה מחממים את השמן שנותר, מוסיפים את השום הכתוש ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים למחבת ככוס מנוזלי המרק, מסירים מהאש ומערבבים היטב עד קבלת רביכה חלקה וללא גושים.
מוסיפים את הרביכה שנוצרה תוך בחישה למרק שעל האש.
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה 10 דקות נוספות. מוסיפים את השמיר ומגישים.
גיוונים: בשלב הוספת הגזר, אפשר להוסיף 2 נקניקיות קבנוס חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. לחלופין, אפשר להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה בכל צלחת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0