המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל בסיר גדול וב-2 כפות מהשמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזר ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. מוסיפים את תפוחי האדמה והציר או המים ומביאים לרתיחה.
קושרים את עלה הדפנה, התימין, הפטרוזיליה והסלרי לצרור ומניחים בסיר מעל המרכיבים. מכסים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-15 דקות עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.
מוסיפים לסיר את הכרוב, מעברבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עוד כ-25 דקות. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
במחבת קטנה מחממים את השמן שנותר, מוסיפים את השום הכתוש והקמח ומבשלים תוך בחישה עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים למחבת ככוס מנוזלי המרק, מסירים מהאש ומערבבים היטב עד קבלת רביכה חלקה ללא גושים.
מוסיפים את הרביכה תוך בחישה למרק שעל האש.
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.
בסיום הבישול מוסיפים את השמיר ומגישים. ניתן להמיר את המרק במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0