המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתיכים 30 גרם חמאה בסיר בינוני. מוסיפים את שיני השום ומבשלים בחום בינוני 5-7 דק', או עד שיזהיבו.
מוסיפים את הבצל, ממשיכים לבשל בחום נמוך 2-3 דק', מוסיפים את תפוחי האדמה ואת יתרת החמאה.
ממשיכים לבשל עוד 7-10 דק', או עד שהבצלים מתחילים להתרכך.
בוחשים לעיתים קרובות, משום שתפוחי האדמה הגדושים בעמילן נוטים להידבק אל הסיר.
מוזגים פנימה את החלב ואת הציר (ניתן להוסיף גם מים באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ומבשלים בחום נמוך כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד.
יוצרים מחית מן המרק, בעזרת מעבד מזון או בבלנדר.
מחזירים את המחית אל הסיר השטוף והנקי. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל שחור טחון טרי.
מכסים כדי לשמור על חום המרק ומניחים בצד.
להכנת פרוסות קרוסטיני מתובלות בזיתים שחורים, קולים 4 פרוסות עגולות של לחם באגט צרפתי בגריל עד שיזהיבו משני הצדדים.
מניחים את הזיתים הקצוצים בקערית, ומוסיפים להם את שמן הזית כדי לקשור אותם יחד. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור טחון טרי, ומורחים על פי הקרוסטיני.
מוזגים את המרק לקערות הגשה ולצידו מגישים את הקרוסטיני. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1