המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לילה לפני, משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים. אפשר לדלג על שלב ההשריה ללילה, ולהשרות במים רותחים לשעתיים לפני הבישול, אבל אז משך הבישול יהיה ארוך יותר.
קוצצים את הבצל.
מחממים את השמן בסיר גדול, ומזהיבים את הבצל בשמן.
קוצצים דק את השום והסלרי, ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים תוך ערבוב כדקה.
מסננים את השעועית, ומוסיפים לסיר ללא מי ההשריה.
מוסיפים שמונה כוסות מים ושתי כוסות מרק, שני סוגי פפריקה, רסק עגבניות, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים, ומתקנים תיבול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין על אש קטנה כ-240 דקות, עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת, והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגירים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל.
מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0