המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת תערובת הקציצות: להשרות את הדג במים עם לימון וחומץ ואפשר גם מלח למשך חצי שעה.
לשטוף היטב, לסנן היטב להורדת הנוזלים.
לטחון את הדגים עם כוסברה ופטרוזיליה, שום ותפו"א אחד.
בגמר טחינת הדג לתבל במלח, פלפל, פפריקה חריפה או מתוקה, 2 כפות פרורי לחם, מעט כמון, ביצה ומעט שמן. לשים בצד או במקרר עד להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב: בסיר רחב לשים שום חתוך, גמבה אדומה חתוכה דק, עגבניה חתוכה לפרוסות דקות ללא קליפה. כוסברה חתוכה דק ופלפלים אדומים חריפים לאוהבים.
להוסיף חצי לימון מקולף פרוס לפרוסות דקות.
למלא מים ולתבל במעט מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
ליצור כדורים מהקציצות, להכניס לסיר עם הרוטב ולבשל 15 דקות.
להכין בקערית קטנה: שמן עם פפריקה מתוקה או חריפה וכף רסק עגבניות לערבב היטב ולשים בסיר.
להמשיך לבשל עד שהרוטב מסמיך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0