המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוברים שתי ביצים לקערה גדולה ומוסיפים את המים והשמן. מוסיפים סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה קמח תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה ולידיים (בהחלט יכול להיות שאין צורך בכל כמות הקמח). מחלקים לארבע ויוצרים "נקניקים" בקוטר אחיד.
פורסים כל נקניק למטבעות בעובי חצי ס"מ. מגלגלים כל מטבע בין שתי הידיים (או על משטח עבודה, ביד אחת) למעין אליפסה מוארכת, קצת יותר קטנה מזרת.
מניחים את הנוקידס על משטח זרוי בסולת לייבוש למשך לילה שלם (חשוב לייבש!).
למחרת, יוצקים את השמן לסיר רחב וכבד. משחימים בו את הבקר ואחר כך את העוף. מוציאים את הבשרים לקערה.
משחימים בשמן שנותר בסיר את הבצל. מוסיפים את השום, הגזר, שורש הסלרי והקישואים ומערבבים עוד דקה. מוציאים לקערת הבשר.
יוצקים לשמן שבסיר את רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
יוצקים לסיר את שתי כוסות המרק. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את הבשרים והירקות (עם הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה). מערבבים בעדינות.
מוסיפים לסיר את הנוקידס ומערבבים בעדינות רבה. יוצקים מים רותחים כדי כיסוי הנוקידס. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה ארבע שעות לפחות ועדיף לילה שלם, עד שהנוקידס מתרככים והעמילן שהם מפרישים מסמיך את הרוטב. בודקים מדי פעם ואם צריך - מערבבים בעדינות רבה מאוד (כדי לא לפרק את הנוקידס).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0