המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקמחים את העצמות והבשר ומטגנים אותם, לאחר המלחה ופלפול, עד להשחמה ומניחים בצד.
מטגנים באותו הסיר את הבצל, כרישה, גזר, שורשים עד להשחמה. לדקה האחרונה מוסיפים את שיני השום הקצוצות.
מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד 2 דקות.
מחזירים לסיר את העצמות והבשר, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקות, מלח, פלפל וכמון. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על סף רתיחה ללא כיסוי, כ-60 דקות.
לאחר שעה ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-120 דקות.
לאחר שעתיים מטגנים 3 דקות את הקבנוס ומניחים בצד.
באותה המחבת מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לקבלת מעטפת שחומה, ומוסיפים אותם למרק. מבשלים 60 דקות נוספות.
לאחר 3 שעות מוסיפים ענפי פטרוזיליה וטימין וכן עדשים ירוקות. מתקנים תיבול וממשיכים בבישול. מבשלים 60 דקות נוספות.
לאחר 4 שעות מוסיפים את העדשים הכתומות. רבע שעה לאחר מכן מוסיפים את הקבנוס ושתי שיני שום כתוש(שהשארנו בצד), מבשלים עוד 15 דקות.
מבשלים עוד 15 דקות ומגישים עם פרוסת קלי מרוחה במשחת שום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0