המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200-180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה.
מבשלים את הניוקי על-פי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים אם 2 כפות שמן זית.
בסיר רחב ממיסים את החמאה והשמן, ומטגנים את בצלי השאלוט (על אש בינונית) כשבע דקות עד שהם רכים.
מוסיפים את הפטריות והעגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב על אש מעט יותר גבוהה, כחמש דקות.
מוזגים את הברנדי, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.
מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מן האש.
בקערה טורפים את השמנת עם שני שלישים מן הגבינה.
מערבבים את הניוקי עם הפטריות והשמנת, מתבלים ומעבירים לתבנית אפייה. שופכים מעל את שארית הגבינה.
אופים במרכז תנור אפייה שחומם מראש למשך כ-25 דקות, עד שהמאפה מבעבע ומזהיב.
שמים מעל מעט עשבי תיבול קצוצים ומגישים מיד חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0