המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים חרדל, מלח ומים. מוסיפים קמח ומערבבים. מבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהקמח סופג את הנוזלים. מכבים את הלהבה.
מוסיפים לסיר את הגבינות ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הביצים והחלמון בהדרגה וממשיכים לערבב עד שהן נבלעות בתערובת.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה בקוטר של כ-2 ס"מ.
מזלפים את הבצק לתוך סיר עם מים ומלח רותחים: יוצרים פיסות ניוקי קטנות ואחידות ע"י לחיצה קלה על שקית הזילוף, ומדי אחד ס"מ קוטעים בעזרת סכין.
מבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהניוקי יצופו. שולים את הניוקי בעזרת כף מחוררת ומעבירים מיד למי הקרח לצינון במשך כ-חמש דקות.
מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הניוקי למחבת, ומזהיבים אותם מכל הצדדים.
מבשלים שמנת על להבה נמוכה, עד שמצטמצמת לחצי. מוסיפים פרמזן ומערבבים להמסה. מסירים מהכיריים. מוסיפים מחית כמהין, מלח וחמאה וטורפים היטב עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
פורסים את הסלק בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות (כ-3 מ"מ).
מניחים בקערה גדולה עם מים, שמן זית, ומיץ לימון סחוט.
קורצים את פרוסת הסלק בעזרת רינג לעיגול מושלם בקוטר 3 ס"מ.
מניחים את עיגול הסלק בקערה ומשרים למשך 5 דקות. מוציאים לייבוש על מגבת נקייה ויבשה.
יוצקים כף רוטב חם לכל צלחת ומניחים עליו את הניוקי. מפזרים פרמזן מגוררת מעל הניוקי, ומקשטים בפרוסת סלק חמצמצה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0