המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בתוך קערה את הסילאן, החרדל ושמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את קוביות הפרגית, ומשרים למשך כשעה אחת לספיגת טעמים.
מוסיפים 25 גרם חמאה לסיר, וממיסים אותה על להבה בינונית, מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, ומאדים עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הפטריות והשום, ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את קוביות הפרגיות, ומבשלים עד לאידוי כל הנוזלים והשחמת נתחי הפרגיות.
יוצקים לסיר את היין הלבן, ומבשלים ברתיחה במשך כ-2 דקות, עד לאידוי האלכוהול.
הכנת הפתיתים: מחממים במחבת את יתרת החמאה ומוסיפים את עלי הטימין. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים במשך כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מכוסים בחמאה מכל הצדדים.
יוצקים את ציר העוף לסיר עם קוביות הפרגיות, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את הפתיתים המטוגנים. מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד שהפתיתים מבושלים לגמרי. מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0