המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הקמח והקינמון. לשים במהירות בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר ס"מ וחצי, (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותן על המשטח). מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים, מכסים במגבת מטבח ומשהים כ-20 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.
מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות, מחליקים לתוכו 5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות לפחות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון.
הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן במרכז הסופגנייה), כ-2 דקות, עד שהן מזהיבות מצדן השני. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
לציפוי מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הסופגניות בתערובת ומגישים באותו יום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0