שמים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הקמח והקינמון. לשים במהירות בינונית כ-5 דקות.
שלב 2
10 דקות
מוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 3
20 דקות
מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר ס"מ וחצי, (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותן על המשטח). מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים, מכסים במגבת מטבח ומשהים כ-20 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.
שלב 4
2 דקות
מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות, מחליקים לתוכו 5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות לפחות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון.
שלב 5
2 דקות
הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן במרכז הסופגנייה), כ-2 דקות, עד שהן מזהיבות מצדן השני. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
שלב 6
0 דקות
לציפוי מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הסופגניות בתערובת ומגישים באותו יום.
שלב 1
מתוך
6
שמים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הקמח והקינמון. לשים במהירות בינונית כ-5 דקות.
שלב 2
מתוך
6
מוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 3
מתוך
6
מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר ס"מ וחצי, (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותן על המשטח). מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים, מכסים במגבת מטבח ומשהים כ-20 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.
שלב 4
מתוך
6
מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות, מחליקים לתוכו 5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות לפחות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון.
שלב 5
מתוך
6
הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן במרכז הסופגנייה), כ-2 דקות, עד שהן מזהיבות מצדן השני. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
שלב 6
מתוך
6
לציפוי מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הסופגניות בתערובת ומגישים באותו יום.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0