המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל רכיבי הבצק, ולשים במהירות בינונית למשך 7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק, ניתן להוסיף מעט קמח שמרים.
מכסים את הקערה, ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר התפיחה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח, ובעזרת ידיים מקומחות לשים להוצאת האוויר.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ, וקורצים כ-20 עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 5-6 ס"מ.
מעבירים את העיגולים למגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
מחממים בסיר רחב לטיגון שמן בגובה של כ-4 ס"מ לפחות.
מכניסים את הסופגניות לשמן החם, ומטגנים כשתי דקות מכל צד עד להזהבה.
מוציאים את הסופגניות המוכנות, ומניחים על נייר סופג.
בעזרת מזלף עם פייה ארוכה ממלאים כל סופגנייה בשוקולד או ריבה (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ובוזקים מעל אבקת סוכר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0