להכנת הבצק:
מערבבים את המים והשמרים, מחכים כ-5 דקות.
מוסיפים את שמן הזית, דבש והקמח, ולשים את הבצק כ-5 דקות, עד שהתערובת סופגת את כל הנוזלים.
מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד.
שלב 2
2 דקות
להתפחת הבצק:
מוציאים את הבצק מהקערה, הופכים אותו לכדור ומתפיחים אותו עם כיסוי (למניעת ייבוש). במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (בימי החורף, התפיחה עשויה לקחת יותר זמן, אז שימו לב).
שלב 3
5 דקות
לחיתוך ויצירת הסופגניות:
אחרי התפחת הבצק, לשים אותו שוב ומחלקים ל-4 חתיכות שוות.
מרדדים כל חתיכה לעובי דק יחסית וחותכים את הבצק לריבועים בגודל אחיד.
הכנה בטכניקת סופגנייה:
כדי ליצור את כדור הסופגנייה, מניחים כל ריבוע על תבנית שקעים (תבנית סיליקון או תבנית שקעים רגילה).
בכל שקע מניחים כף רוטב פרפקטו פיצה וחופן קטן של גבינת מוצרלה מגורדת.
שלב 4
2 דקות
סוגרים כל ריבוע לכדור ומהדקים את הקצוות היטב. חשוב לשים לב שיש שובל קטן של בצק שצריך לחתוך, כך שהכדור לא ייצא עבה מדי ולא יתפוס יותר מדי שמן בטיגון.
שלב 5
5 דקות
לטיגון:
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות צלזיוס. החום חשוב מאוד, אם השמן חם מדי, הבצק לא יתפוס את הזמן הנדרש לבישול פנימי והגבינה תישאר קרה, אם השמן קר מדי, הסופגנייה תשחה בשמן ולא תתפוס את הקריספיות הרצויה.
שלב 6
10 דקות
מטגנים כל כדור במשך כ-6 דקות, מקפידים לשפוך שמן חם על החלק העליון של הסופגנייה בעזרת כף, כדי לוודא שכל החלקים מטוגנים באופן אחיד.
שלב 7
1 דקות
ניתן לפזר על הסופגניות פרמזן קפוא מגורד, במקום אבקת סוכר על הסופגניות
שלב 8
5 דקות
אופציה לפיצה פריטה:
אם אתם לא אוהבים את רעיון הסופגניות, אפשר להכין פיצה פריטה מסורתית:
מחלקים את הכדור לכדורים, פותחים כל כדור בצק לעיגול, מורחים חצי מהעיגול ברוטב פרפקטו פיצה ומניחים גבינת מוצרלה בשפע.
סוגרים את העיגול לחצי ירח ומהדקים את הקצוות היטב. מטגנים את הפיצה פריטה באותו אופן, 2-3 דקות מכל צד.
שלב 9
40 דקות
אופציה לפיצה בתנור:
מי שלא רוצה לטגן, יכול להמיר את המתכון הזה לפיצה בתנור! פשוט פותחים את הבצק, מורחים רוטב פרפקטו פיצה על הבצק בנדיבות ומפזרים גבינה מגורדת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס עם טורבו, ואופים במשך 35-40 דקות עד שהפיצה מזהיבה ומבשילה.
שלב 10
1 דקות
הערה:
הכמות שבמתכון זה גדולה יחסית, ניתן לחלק את הכמויות בחצי.
שלב 1
מתוך
10
להכנת הבצק:
מערבבים את המים והשמרים, מחכים כ-5 דקות.
מוסיפים את שמן הזית, דבש והקמח, ולשים את הבצק כ-5 דקות, עד שהתערובת סופגת את כל הנוזלים.
מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד.
שלב 2
מתוך
10
להתפחת הבצק:
מוציאים את הבצק מהקערה, הופכים אותו לכדור ומתפיחים אותו עם כיסוי (למניעת ייבוש). במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (בימי החורף, התפיחה עשויה לקחת יותר זמן, אז שימו לב).
שלב 3
מתוך
10
לחיתוך ויצירת הסופגניות:
אחרי התפחת הבצק, לשים אותו שוב ומחלקים ל-4 חתיכות שוות.
מרדדים כל חתיכה לעובי דק יחסית וחותכים את הבצק לריבועים בגודל אחיד.
הכנה בטכניקת סופגנייה:
כדי ליצור את כדור הסופגנייה, מניחים כל ריבוע על תבנית שקעים (תבנית סיליקון או תבנית שקעים רגילה).
בכל שקע מניחים כף רוטב פרפקטו פיצה וחופן קטן של גבינת מוצרלה מגורדת.
שלב 4
מתוך
10
סוגרים כל ריבוע לכדור ומהדקים את הקצוות היטב. חשוב לשים לב שיש שובל קטן של בצק שצריך לחתוך, כך שהכדור לא ייצא עבה מדי ולא יתפוס יותר מדי שמן בטיגון.
שלב 5
מתוך
10
לטיגון:
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות צלזיוס. החום חשוב מאוד, אם השמן חם מדי, הבצק לא יתפוס את הזמן הנדרש לבישול פנימי והגבינה תישאר קרה, אם השמן קר מדי, הסופגנייה תשחה בשמן ולא תתפוס את הקריספיות הרצויה.
שלב 6
מתוך
10
מטגנים כל כדור במשך כ-6 דקות, מקפידים לשפוך שמן חם על החלק העליון של הסופגנייה בעזרת כף, כדי לוודא שכל החלקים מטוגנים באופן אחיד.
שלב 7
מתוך
10
ניתן לפזר על הסופגניות פרמזן קפוא מגורד, במקום אבקת סוכר על הסופגניות
שלב 8
מתוך
10
אופציה לפיצה פריטה:
אם אתם לא אוהבים את רעיון הסופגניות, אפשר להכין פיצה פריטה מסורתית:
מחלקים את הכדור לכדורים, פותחים כל כדור בצק לעיגול, מורחים חצי מהעיגול ברוטב פרפקטו פיצה ומניחים גבינת מוצרלה בשפע.
סוגרים את העיגול לחצי ירח ומהדקים את הקצוות היטב. מטגנים את הפיצה פריטה באותו אופן, 2-3 דקות מכל צד.
שלב 9
מתוך
10
אופציה לפיצה בתנור:
מי שלא רוצה לטגן, יכול להמיר את המתכון הזה לפיצה בתנור! פשוט פותחים את הבצק, מורחים רוטב פרפקטו פיצה על הבצק בנדיבות ומפזרים גבינה מגורדת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס עם טורבו, ואופים במשך 35-40 דקות עד שהפיצה מזהיבה ומבשילה.
שלב 10
מתוך
10
הערה:
הכמות שבמתכון זה גדולה יחסית, ניתן לחלק את הכמויות בחצי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0