המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: מערבבים את המים והשמרים, מחכים כ-5 דקות. מוסיפים את שמן הזית, דבש והקמח, ולשים את הבצק כ-5 דקות, עד שהתערובת סופגת את כל הנוזלים. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד.
להתפחת הבצק: מוציאים את הבצק מהקערה, הופכים אותו לכדור ומתפיחים אותו עם כיסוי (למניעת ייבוש). במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (בימי החורף, התפיחה עשויה לקחת יותר זמן, אז שימו לב).
לחיתוך ויצירת הסופגניות: אחרי התפחת הבצק, לשים אותו שוב ומחלקים ל-4 חתיכות שוות. מרדדים כל חתיכה לעובי דק יחסית וחותכים את הבצק לריבועים בגודל אחיד. הכנה בטכניקת סופגנייה: כדי ליצור את כדור הסופגנייה, מניחים כל ריבוע על תבנית שקעים (תבנית סיליקון או תבנית שקעים רגילה). בכל שקע מניחים כף רוטב פרפקטו פיצה וחופן קטן של גבינת מוצרלה מגורדת.
סוגרים כל ריבוע לכדור ומהדקים את הקצוות היטב. חשוב לשים לב שיש שובל קטן של בצק שצריך לחתוך, כך שהכדור לא ייצא עבה מדי ולא יתפוס יותר מדי שמן בטיגון.
לטיגון: מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות צלזיוס. החום חשוב מאוד, אם השמן חם מדי, הבצק לא יתפוס את הזמן הנדרש לבישול פנימי והגבינה תישאר קרה, אם השמן קר מדי, הסופגנייה תשחה בשמן ולא תתפוס את הקריספיות הרצויה.
מטגנים כל כדור במשך כ-6 דקות, מקפידים לשפוך שמן חם על החלק העליון של הסופגנייה בעזרת כף, כדי לוודא שכל החלקים מטוגנים באופן אחיד.
ניתן לפזר על הסופגניות פרמזן קפוא מגורד, במקום אבקת סוכר על הסופגניות
אופציה לפיצה פריטה: אם אתם לא אוהבים את רעיון הסופגניות, אפשר להכין פיצה פריטה מסורתית: מחלקים את הכדור לכדורים, פותחים כל כדור בצק לעיגול, מורחים חצי מהעיגול ברוטב פרפקטו פיצה ומניחים גבינת מוצרלה בשפע. סוגרים את העיגול לחצי ירח ומהדקים את הקצוות היטב. מטגנים את הפיצה פריטה באותו אופן, 2-3 דקות מכל צד.
אופציה לפיצה בתנור: מי שלא רוצה לטגן, יכול להמיר את המתכון הזה לפיצה בתנור! פשוט פותחים את הבצק, מורחים רוטב פרפקטו פיצה על הבצק בנדיבות ומפזרים גבינה מגורדת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס עם טורבו, ואופים במשך 35-40 דקות עד שהפיצה מזהיבה ומבשילה.
הערה: הכמות שבמתכון זה גדולה יחסית, ניתן לחלק את הכמויות בחצי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0