המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים לקערה את קמח השמרים, הסוכר, החלב הפושר, הביצים, החלמונים, הברנדי, סוכר הווניל, החמאה והמלח, ולשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית, למשך 6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כ-60 דקות.
כשהבצק תפוח, לשים להוצאת האוויר ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.
מעבירים את העיגולים למשטח מקומח או מרופד בנייר אפייה. מומלץ למרוח את עיגולי הבצק במעט שמן, למניעת התייבשות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב, עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות. יודעים שניתן להתחיל בטיגון, כשטובלים קיסם בשמן ורואים שנוצרות סביבו בועות קטנות ועדינות.
מכניסים סופגניות לשמן החם. בתחילת הטיגון מכסים את הסיר למשך דקה אחת בלבד, ואז מסירים את המכסה, הופכים את הסופגניות וממשיכים בטיגון ללא מכסה.
מטגנים מכל צד כ-2 דקות, עד הזהבה. אם הסופגניות מתחילות להזהיב בפחות משתי דקות לכל צד, יש להנמיך מעט את האש.
מוציאים סופגניות מוכנות לצלחת שרופדה בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
ממלאים כל סופגנייה בעזרת מזלף עם פיה ארוכה, בשוקולד או ריבה ומקשטים באבקת סוכר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותה הכמות ואת הריבה בממרח שוקולד אהוב. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0