המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים בנדיבות כלי חסין אש שמכיל 2 ליטר, בעל שוליים די גבוהים.
מפזרים את כף הסוכר על החמאה ומכניסים למקרר או למקפיא.
ממיסים את השוקולד עם החמאה (אני עושה את זה במיקרו לאט-לאט), להיזהר לא לשרוף את השוקולד. מערבבים למרקם חלק וסמיך.
בקערת מערבל מקציפים את החלמונים (הצהובים) עם הסוכר, עד לקצף מאוד בהיר, תפוח, סמיך ויציב.
לא ניתן להקציף את החלמונים יתר על המידה, אז לא לפחד להקציף (בערך 3-4 דק').
מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
מנקים טוב (עם סבון) את המטרפה ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב.
עם החלבונים דווקא יש להיזהר מהקצפת יתר, כי הם יתפרקו ויאבדו מהגמישות שלהם.
מעבירים כרבע מכמות קצף החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
מקפלים בעדינות את יתר קצף הביצים, לתוך תערובת השוקולד.
מעבירים לתבנית המשומנת שמחכה לנו בקירור.
זמן האפייה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם התנור עצמו וסוג התבנית.
אני השתמשתי בכלי רחב יחסית ולכן נמוך יותר, ולקח לי בדיוק 15 דקות.
הסופלה אמור להיות אפוי מבחוץ, ומבפנים לח מאוד, אבל לא נוזלי.
הסופלה אמור לתפוח מעל התבנית. אפשר להוציא את הסופלה מהתנור, לעשות פתח במרכז עם כפית ולהציץ. אם לא מוכן, אפשר להחזיר לתנור.
מגישים מיד!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0