המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
משמנים תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ במרגרינה, ומפזרים מעט סוכר על דפנות התבנית.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר אדים, מוסיפים את השמן, מסירים מהלהבה ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ועמילן התירס, מערבבים ומצננים מעט.
מקציפים את החלבונים עם מלח, סוכר וסוכר וניל, עד לקבלת קצף יציב.
בתנועות קיפול רחבות מבליעים את הקצף בקרם השוקולד.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים בחום בינוני-נמוך ב-160 מעלות, כ-35 דקות.
מנפים על העוגה מעט אבקת סוכר, ובהגשה מניחים ליד פרוסת עוגה, כפית ומזלג בהצלבה, ועליהם מנפים מעט קקאו. מרימים בזהירות את הכפית והמזלג ומתקבל עיטור קקאו. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0