המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן הכנת אורז סושי: להמיס היטב את החומץ עם הסוכר והמלח (אפשר במיקרוגל) ולהניח בצד.
להשרות את האורז רבע שעה בקערת מים ואח"כ לשטוף היטב את האורז.
להעביר לסיר ולהוסיף את המים.
להביא לרתיחה (ללא מכסה).
להנמיך את הלהבה למינימום לכסות את הסיר ולבשל כ-15 דקות עד לאידוי מוחלט של המים.
לכבות את הלהבה ולהמתין עם הסיר מכוסה עשר דקות נוספות.
להעביר את האורז המבושל לקערה גדולה.
לשפוך את "תערובת החומץ" על האורז החם ולערבב בתנועות אווריריות להספגת החומץ.
לשטח קלות את האורז המוחמץ בקערה ולצננו לטמפרטורת החדר.
אופן הרכבת הסושי: מניחים דף אצת נורי על מחצלת הבמבוק.
משטחים אורז על האצה ומשאירים כ-2 ס"מ ללא אורז בחלק העליון.
מסדרים "פס" מילוי מהאפשרויות הרצויות.
מגלגלים בעזרת המחצלת לגליל.
עם סכין חד חותכים כל "גליל" ל-8 חתיכות.
מגישים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר ווסאבי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0