המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים אצת נורי אחת על מחצלת גלגול.
מועכים בעדינות חופן אורז על פני כל האצה. מיישרים את הקצוות וגורפים את האורז בעדינות ממקום למקום כך שיתקבל דף נורי מצופה בשכבה אחידה של אורז המחובר לאצה אך לא דחוס מדי.
מפזרים חצי כפית שומשום שחור על כל שטח הדף. לוחצים בעדינות כך שהשומשום ידבק לאורז.
מרטיבים במעט מים מחצלת גלגול נוספת שנעטפה מראש בניילון נצמד. אוחזים במחצלת והופכים את הנורי עם האורז על המחצלת הלחה כשהשומשום השחור כלפי מטה.
מסדרים 2 כפות סלמון קצוץ בשורה על החלק הקרוב של הנורי. אוחזים בקצה המחצלת הקרוב לגוף ומגלגלים אותה כך שהסלמון "יוחבא" בתוך הנורי השחור. ממשיכים לגלגל עד שהאורז ייגע ברול ויחבר את הרול למקומו. מייצבים ומיישרים את הרול לגליל אחיד ומשחררים.
חותכים את הרול המתקבל ל-6 יחידות, מעמידים אותן על הצד החתוך ומפזרים מעט בצל ירוק מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0