המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האורז היטב במים ומסננים.
שמים את האורז בסיר בינוני, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים עד לספיגת כל הנוזלים. מורידים מהאש.
מעבירים את האורז לקערה בינונית.
מערבבים כוס מים עם החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים על האורז. מערבבים בצורת עטיפה ומניחים בצד מכוסה.
חותכים את הגזר ואת הקישוא לרצועות ארוכות ודקות ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוך עדין, שישאר קריספי.
מתבלים במעט פלפל גרוס ובמעט מלח.
חותכים את האבוקדו לרצועות ומניחים בצד.
מניחים על מחצלת לגלגול סושי עלה אחד של אצה ומפזרים כשתי כפות אורז על כל שטח האצה, פרט לקצוות. להשאיר את הקצוות ריקות.
מפזרים מעט שומשום שחור על כל האורז.
מניחים במרכז האצה כ-2-3 רצועות של גזר, קישוא, אבוקדו וג'ינג'ר ומגלגלים את העלה בעזרת המחצלת עד קבלת גליל.
מניחים בצד. אפשר לעטוף בניילון נצמד כל יחידה בנפרד.
ממשיכים באותו האופן עם שאר העלים.
אוהבי דגים מעושנים כמו סלמון יכולים להוסיף גם רצועות דג על שכבת האורז.
לפני ההגשה פורסים את הגליל לפרוסות יפות בלי להסיר את הניילון הנצמד. מסירים לאחר החיתוך.
מגישים עם רטבים כגון: סויה, רוטב חמוץ מתוק ואחרים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0