המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
טוחנים במעבד מזון פיסטוק, שקדים, סוכר, קליפת לימון ותמצית שקדים. מוציאים ומוסיפים חלמון ביצה (אם חלמון אחד אינו מספיק לקשירת התערובת, אפשר להוסיף עוד אחד). מערבבים היטב.
מכניסים מים ושמן לקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה מלח, חומץ וקמח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק מאוד ורך. מוציאים מהמיקסר ומניחים בצד חצי שעה.
כעבור חצי שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט, ומחזירים את הבצק לקערה לחצי שעה נוספת. עושים את הפעולה הזו 4 פעמים.
אחרי שעתיים, חותכים את הבצק לשני חצאים, ומרדדים כל מחצית לעלה. מורחים את העלה במעט שמן, מזרים קמח על השמן. מגלגלים לרולדה, מניחים בצד וחוזרים על הפעולה אחרי 30 דקות. כך עושים 3 פעמים.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומכל חתיכה מרדדים עלה קטן. מניחים מילוי במרכז העלה ומגלגלים סיגר מהודק ויפה.
מחממים שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומסננים. מומלץ להגיש בקערה של ז'אבן. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0