המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה את האגוזים, שקדים, סוכר, קינמון וציפורן.
חותכים דף של בצק פילו לשלוש רצועות שוות ומברישים כל רצועה בחמאה. מניחים כפית גדושה מתערובת האגוזים במרכז חלקה התחתון של כל רצועה, ובמרחק של 3.5 ס"מ מהתחתית. מגלגלים פעם אחת, מורחים את השוליים בחמאה, מקפלים אותם פנימה כך שמתקבל סיגר סגור משני הצדדים וממשיכים לגלגל. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
מניחים את הסיגרים בשכבה אחת בתבנית התנור, ומורחים בחמאה הנותרת. אופים במשך 15 דק', או עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים בתבנית.
במקביל מכינים את סירופ הלימון: קולפים פסים דקים של קליפה ממחצית הלימון (ללא הקליפה הלבנה והמרה). מניחים בסיר את הסוכר והמים, מערבבים מעל אש קטנה עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הקליפה ומקל קינמון ומבשלים במשך 2 דק'. מצננים ונפטרים מהקליפה והמקל.
מברישים את הסיגרים בסירופ החם ומצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים מעל את השקדים והקינמון הנוספים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0