המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת עלי הסיגר - מערבבים את כל החומרים של הסיגר יחד - 2 כוסות קמח, 1 כף קורנפלור, 1/2 1 כוסות מים, 1 כף חומץ, 1 כף שמן, 1 כפית שטוחה מלח, מתקבלת בלילה נוזלית. מניחים אותה בצד לשעתיים, מכוסה בניילון נצמד.
משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית. משמנים אותה רק בפעם הראשונה.
טובלים מברשת (מומלץ מברשת צביעה) בבלילה ומברישים שכבה במחבת החמה.
ממתינים שהעלה ישנה את צבעו וייפרד מהדפנות ומוציאים מהמחבת.
אין צורך לטגן משני הצדדים.
מניחים את העלה על מגבת ומכסים, מניחים על העלה את העלה הבא בתור וכך הלאה, ומכסים עם המגבת בכל פעם. האדים טובים לעלים.
חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות.
חותכים את השאר הירקות לגפרורים דקים (ג׳וליאנים).
פורסים את שיני השום.
מחממים בווק או במחבת שמן ומקפיצים פנימה את השום ואחר כך את שאר הירקות.
מקפיצים כ-7 דקות.
מוסיפים את הנבטים, 2 כפות שמן שומשום, 1 צרור כוסברה קצוצה, פלפל צ'ילי פרוס, 4 כפות רוטב סויה, 1 כף רוטב טריאקי, וכפית מלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
לוקחים עלה סיגר ומקפלים שני קצוות למרכז.
מניחים מהמלית ומגלגלים. יפה ונכון להכין סיגרים עבים ולא דקים.
מורחים מעט שמן עם קצות האצבעות בקצה הסיגר להדבקה וסוגרים.
מכינים באותו האופן את כל הסיגרים.
מטגנים בשמן חם עד הזהבה.
להכנת הרוטב - מערבבים 4 כפות סויה, 1 כף רוטב טריאקי, 1 כף שמן שומשום, 1 כפית שומשום, פלפל צ'ילי פרוס וכף כוסברה קצוצה.
מגישים וטובלים את הסיגרים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0