המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה בשר בקר עם בשר כבש, בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל או שאר התבלינים.
מעבירים את התערובת בתבנית פיירקס בגודל 17x25 או מחבת שאפשר להכניס לתנור, ומשטחים על בסיס התבנית, בעובי של כ-1 ס"מ. משאירים שוליים של 1 ס"מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן התבנית).
מכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
מוציאים מהתנור ויוצקים בזהירות את השומן שהצטבר בשולי הבשר.
מדללים את הטחינה בחצי כוס מים (או יותר אם צריך, הטחינה צריכה להיות מאד נוזלית). מוסיפים לטחינה המדוללת לימון ומערבבים היטב. יוצקים על הבשר את הטחינה הנוזלית בנדיבות, כך שתכסה את כל הבשר.
מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות נוספות.
אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה וצנוברים (לא לילדים קטנים).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0