המתכון הזה נוצר עבור 7 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את אטריות השעועית במים חמים כ-10 דקות. לצורך ההשריה, כדאי להשתמש בקערה ענקית - אטריות השעועית מגיעות בגוש, וכשהן לא מבושלות הן בלתי ניתנות להפרדה. ההשריה במים רותחים מרככת ומבשלת אותן.
מביאים לרתיחה 1.5 ליטר מים וכפית מלח בסיר קטן. חוצים את חזה העוף לשניים בחיבור שני "כנפי הפרפר". מניחים בזהירות במים הרותחים, ומבשלים על להבה גבוהה ללא כיסוי בדיוק 4 דקות. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר.
משאירים את העוף במים עד שהסלט מוכן (העוף ממשיך להתבשל במים החמים).
מערבבים בינתיים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, ומשהים עד שהסוכר נמס. ניתן להמיר את הליים במיץ לימון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מסננים את האטריות מהמים ומעבירים לקערה עם הרוטב. מוסיפים גזר, נבטים, כרוב, בצל ירוק וכוסברה, ומערבבים. מחלקים את הסלט לקערות.
מוציאים את העוף מהמים, פורסים לרצועות דקות ומפזרים מעל הסלט יחד עם עלי נענע, בזיליקום ובוטנים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0