שמים בקערה את גרגירי החומוס והסודה לשתיה שופכים מעליהם מי ברז עד אשר המים מכסים את גרגירי החומוס. משרים במשך כל הלילה (8 שעות). למחרת מסננים את הגרגירים מהמים ושוטפים אותם היטב תחת מי ברז זורמים.
שלב 2
0 דקות
מכניסים לסיר ומכסים במים נקיים.
שלב 3
0 דקות
מבשלים את הגרגירים על אש בינונית כשעתיים או עד שהם הופכים לרכים וניתנים לאכילה. מורידים מהאש ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר. מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים ומעבירים אותם למטחנה (או מגימיקס). שופכים על הגרגירים כוס מים.
שלב 4
0 דקות
מקלפים את שיני השום וכותשים אותם על גרגירי החומוס. סוחטים את הלימון ומוסיפים לחומוס ומוסיפים מלח.
שלב 5
5 דקות
מפעילים את המטחנה כ 5 דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה. מוסיפים לקערה את הטחינה ואת המים הנותרים ומערבבים היטב. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים אם התערובת דלילה מדי מוסיפים מעט טחינה.
שלב 6
0 דקות
לפני ההגשה מקשטים את החומוס בשמן זית, פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה.
שלב 1
מתוך
6
שמים בקערה את גרגירי החומוס והסודה לשתיה שופכים מעליהם מי ברז עד אשר המים מכסים את גרגירי החומוס. משרים במשך כל הלילה (8 שעות). למחרת מסננים את הגרגירים מהמים ושוטפים אותם היטב תחת מי ברז זורמים.
שלב 2
מתוך
6
מכניסים לסיר ומכסים במים נקיים.
שלב 3
מתוך
6
מבשלים את הגרגירים על אש בינונית כשעתיים או עד שהם הופכים לרכים וניתנים לאכילה. מורידים מהאש ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר. מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים ומעבירים אותם למטחנה (או מגימיקס). שופכים על הגרגירים כוס מים.
שלב 4
מתוך
6
מקלפים את שיני השום וכותשים אותם על גרגירי החומוס. סוחטים את הלימון ומוסיפים לחומוס ומוסיפים מלח.
שלב 5
מתוך
6
מפעילים את המטחנה כ 5 דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה. מוסיפים לקערה את הטחינה ואת המים הנותרים ומערבבים היטב. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים אם התערובת דלילה מדי מוסיפים מעט טחינה.
שלב 6
מתוך
6
לפני ההגשה מקשטים את החומוס בשמן זית, פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0