המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים סלק בקליפתו (40-50 דקות עד ריכוך, או עטוף ברדיד אלומיניום כשעה ורבע על חום של 200 מעלות).
מקלפים את הסלק המבושל, מעבירים למעבד מזון עם השמן, ומרסקים לממרח במרקם אחיד. מניחים בצד.
קולים את החצילים על אש ישירה מכל הצדדים, עד שהם מתרככים. חוצים אותם ומעבירים למסננת להגירת הנוזלים.
מוציאים בעזרת כף את תוכן החצילים, ומעבירים לקערה. מוסיפים את השום, שמן הזית, לימון, תבלינים ו-1-2 כפות גדושות של מחית הסלק. מועכים, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערת הגשה, ומפזרים צנוברים קלויים ועלי אורגנו או פטרוזיליה טרייה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0