המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
כותשים מעט את זרעי הכוסברה בקערה יחד עם המלח הגס וגרידת הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים בתבנית חצי מכמות תערובת המלח, ומעל מניחים את האנשובי פתוח כפרפר, כאשר העור פונה כלפי מעלה. מכסים שוב במלח ומניחים במקרר למשך 40 דקות.
מכינים קערה עם מי קרח, ושוטפים בה היטב את המלח מהדגים. מניחים על בד ליבוש.
מעבירים לקופסה, ומכסים בשמן זית (הדגים נשמרים למספר חודשים, כך שניתן להכין כמות גדולה).
מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
חותכים את עגבניות השטח בלבד לשישיות. מניחים בתבנית מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, טימין וכמות נאה של סוכר.
מכניסים לתנור למשך 120 דקות כשהדלת פתוחה.
חוצים את עגבניות השרי הצבעוניות ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מסדרים כמות שווה בכל צלחת ומסדרים גם מהעגבניות האפויות.
שוזרים את האנשובי בין העגבניות, ומפזרים מספר עלי זעתר טרי מעל. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0