המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מגררים את קליפת הלימון הצהובה ושומרים בצד. חוצים את הלימונים וסוחטים היטב. שומרים את המיץ בצד.
מוודאים שלא נשארו בלימונים חרצנים. קוצצים גס את בשר הלימונים, מרתיחים במים ומסננים (נפטרים מהמים).
מוסיפים לסיר ובו הלימונים המבושלים את פקעות השומר, חתוכות לשמיניות. מוסיפים את השום, השמן והמרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהשומר רך לגמרי.
מוסיפים לסיר את תחתיות הארטישוק חתוכות לשישיות וממשיכים לבשל ללא מכסה עד שכמעט אין יותר נוזלים בסיר.
מתבלים במעט ממיץ הלימון ששמרנו וקליפת הלימון המגוררת, בפלפל החריף ובכוסברה.
מגישים חם או קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0