המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן עד לצמצום הנוזלים. מצננים על נייר סופג.
מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח.
מטגנים בטיגון עמוק עד שהסמבוסק משחים. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0