המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכמות במתכון מתאימה למנה אחת, אפשר להגדיל כמויות בהתאם לכמות הסועדים.
להכנת הפרמזן של "העניים": מחממים 1 כף שמן זית במחבת ומוסיפים את פירורי הלחם. מטגנים קלות, מוציאים לקערית ומערבבים עם פטרוזיליה קצוצה דק דק וקורט מלח. שומרים בצד לסיום.
מרתיחים סיר עם מים וכף מלח, מוסיפים את הספגטי.
במקביל לבישול הספגטי, מנקים את המחבת הקודמת, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים קלות את השום עם האנשובי וצ׳ילי גרוס למי שרוצה, עד הזהבה. שימו לב לא לשרוף את השום! מבשלים על אש בינונית.
כשהספגטי כמעט ומוכן, אל דנטה, מוציאים אותו מהסיר אל המחבת עם השום, ביחד עם עוד 1-2 כפות שמן זית חדשות ו-1/4 כוס מי בישול של הפסטה.
מערבבים ומקפיצים את הספגטי במחבת עם שמן הזית, יוצרים אמולסיה בין השמן למים שיתחברו למעין רוטב שיעטוף את הפסטה. מגישים עם טיפה מיץ לימון מלמעלה (לא חובה) ופירורי הלחם המטוגנים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0