המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפשירים את בצק הפילו מבעוד מועד במקרר (עדיף במהלך לילה שלם) ואחר כך נותנים לו שעה על השיש (מגולגל בקופסה) כדי שהוא יתחמם מעט ולא יישבר בעת שפותחים אותו.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מתחילים במילוי: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים אגב ערבוב עוד 5 דקות.
מוסיפים את התרד (ניתן להשתמש גם במנגולד, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומטגנים אגב ערבוב עד שהעלים מאבדים את נפחם ונהיים סמרטוטיים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים את הגבינה המפוררת, פלפל שחור ואגוז מוסקט (אין צורך במלח משום שהגבינה מלוחה מספיק). מערבבים ושומרים בצד.
מברישים תחתית של תבנית פיירקס אליפטית או מלבנית בכף שמן ומשטחים עליה עלה פילו אחד. מברישים אותו בכף שמן ומניחים עליה עוד עלה. מברישים גם אותו בכף שמן ומניחים עליון עוד עלה (סה"כ שלושה עלים). אם העלים מעט גדולים מתחתית התבנית ומכסים גם את השוליים זה בסדר גמור.
יוצקים את המילוי לתבנית ומשטחים. אם נשארו שוליים של עלים מקפלים אותם כלפי פנים מעל המילוי.
מניחים עלה פילו על המילוי, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה (סה"כ שלושה עלים בשכבה העליונה). אם יש שוליים של עלים תוחבים בין שולי התבנית לפשטידה.
מברישים את הפשטידה בביצה טרופה בנדיבות (אבל לא בכל הביצה).
אופים כ-40 דקות עד שהבצק משחים היטב.
מוציאים מהתנור, ממתינים כ-5 דקות, פורסים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0