המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות. מנערים ממנה את עודפי הקמח.
מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי התערובת היבשה.
בקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי התערובת הרטובה.
יוצרים גומה במרכז התערובת היבשה. יוצקים את התערובת הרטובה לגומה, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לערבב כמה שפחות, ערבוב יתר יפגע במירקם של העוגה.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה.
אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מניחים את התבנית על רשת. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מוציאים אותה מהתבנית.
מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים, ומזלפים על העוגה.
מפזרים מעל את האגוזים.
טיפ: אפשר להקפיא את העוגה כשהיא פרוסה. היא תישמר במקפיא כמה שבועות. *ניתן להמיר את אגוזי המלך בפקאן, את הקיוויון ביוגורט ואת ריבת התפוז בריבת משמש, באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0